Hatay'da korkutan deprem
Advert
Advert
Hatay'da korkutan deprem
Son dakika haberine göre; Hatay'da 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Kilis, Adana ve Gaziantep’te de hissedildi. İlk belirlemelere göre 6 evin hasar...

Büyüklük:4.8 (Mw) Yer:Kırıkhan (Hatay)

SON DAKİKA HABERİ: Hatay'da korkutan deprem

Son dakika haberine göre; Hatay'da 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Kilis, Adana ve Gaziantep’te de hissedildi. İlk belirlemelere göre 6 evin hasar gördüğü, bunlardan ise 5'inin boşaltıldığı belirtildi.

18.12.2022 21:20 Son Güncelleme: 19.12.2022 00:41

AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre; Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde saat 21.13'te 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Adana, Gaziantep ve Kilis başta olmak üzere birçok şehirde hissedildi. Deprem yerin 11.67 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

#DEPREM

Büyüklük:4.8 (Mw)
Yer:Kırıkhan (Hatay)
Tarih:2022-12-18
Saat:21:13:09 TSİ
Enlem:36.403 N
Boylam:36.445 E
Derinlik:11.67 km
Detay:https://t.co/DoK4l2qZA9@afadbaskanlik @trthaber @anadoluajansi

 

"OLUMSUZ BİR ÇAĞRI GELMEDİ"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "21.12’de Hatay Kırıkhan ilçesinde 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Şu ana kadar kurumlarımıza herhangi olumsuz bir çağrı gelmemiştir. Geçmiş olsun Hatay." ifadelerini kullandı.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde 4,8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrasında henüz olumsuz bir ihbarın bulunmadığını duyurdu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Kırıkhan ilçesinde saat 21.13’te meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

HATAY BELEDİYE BAŞKANI: EKİPLERİMİZ GÖREVİ BAŞINDADIR

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, depreme ilişkin yaptığı açıklamada, "Hatay merkez ve ilçelerimiz ile Gaziantep, Adana, Şanlıurfa, Kahramanmaraş gibi çevre illerde hissedilen deprem meydana geldi. Depremin can ve mal kaybına neden olmamasını diler, hisseden herkese geçmiş olsun dileklerimi sunarım. Ekiplerimiz görevi başındadır." dedi.

6 EV HASAR GÖRDÜ, 5'İ BOŞALTILDI

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre 6 evin hasar gördüğü, bunlardan ise 5'inin boşaltıldığı belirtildi.

Kırıkhan Kaymakamı Mahmuthan Arslan, ilçede meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Deprem sebebiyle hasar gören evlerde tespit çalışmaları yaptıklarını belirten Kaymakam Arslan, ”İlçemizde deprem sebebiyle can kaybı ve yaralanma gibi vakalar olmadı. Vatandaşlarımızdan bazı binalarda çatlak olduğu konusunda gelen ihbarları değerlendirip buralarda Belediye Başkanımız ve teknik ekiplerle birlikte incelemeler yapıyoruz. Zarar gören binalardaki vatandaşlarımızın evlerini boşaltıyoruz ”dedi.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ise şuana kadar depremden zarar gören 6 ev olduğunu, bunlardan ise 5'ini boşalttıklarını belirterek, ”Boşalttığımız evlerdeki vatandaşlarımızı geceyi geçirmeleri için farklı yerlere yönlendiriyoruz. Hasar tespit çalışmalarımız sürecek” diye konuştu.

 

 

Advert

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorum

https://www.edaktilo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!
internetekoy
Doktor İstiyorum
Emlak.Video
Meşhur Sipariş